1 Kasım 2010 Pazartesi

Biz Tanrıcılık oynarken,

Tanrılar ve insanlar

Hayatımızın bir döneminde mutlaka diğerlerinin kaderini elimizde tutmuşuzdur. Ne yazık ki  bunun farkında olmama ihtimaliniz ve hatta bırakın farkında olmayı neden işlerin dilediği gibi gitmediği konusundaki genel kabul görmüş mazeretler arasından bir seçim yapmakla meşgul olmanız çok yüksek bir ihtimaldir.

 En basitinden kafamız hafif dumanlıyken direksiyonun başına geçmişizdir taksi çağırmak varken.
Ailemize, yakınlarımıza beyaz yalanlar söylemişizdir. Öğretmenimizi kandırmaya çalışıp hatta kopya çekmişizdir.
Faul olduğu halde faul olmadığını iddia etmiş, ofsaytta neden düşmediğimiz kendimize göre açıklamışızdır.
 Ufak ufak başlayan beyaz hatta bembeyaz yalanlar gittikçe kirlenmeye başlamış, yalanın dozunu sessizce arttırmışızdır.
 Kendi kafamıza göre bir senaryo yaratıp o senaryoya hem inanıp hem de çevremizdekilerin inanmasını beklemişizdir.

Geçmişteki olaylarda, alınan kararlarda hep başkası suçludur, elde olmayan sebeplerle o kararlar alınmıştır. Şartlar öyle gelişmiştir. Bizimle ilgili en küçük bir kuşku yoktur. Bütün gücümüzle iyi ve doğrunun yanında yer almış muhteşem bir kahramanın çaresizliğidir başımıza gelenlerin izahı.

 Hatta yalanın en alçağını bile bazen kullanırız sessiz bir işbirliği içinde "emrettiler yaptım” demek insan vicdanının sustuğu hatta derin bir sessizliği dönüştüğü nazik kırılgan bir durumdur ve en sağlam açıklaması" emrettiler yaptımdır".

Hatalı arkadaşlıklar kurar, olmadık evliliklere bel bağlarız. Uygun olmayan kız hep bir başkasının karısıdır. Bizim evliliğimiz ruh ikizlerin buluşmasıdır. Sevgi ve aşk ile doldur. Yan komşudur çarklar birbirine uymadığı için gıcırdayan bizde bir şey yoktur aslında ve elimizden gelen tüm gayretimizle hiç ödün vermeden evliliğimize sahip çıkıyoruzdur.

İş yerinde işten çıkarma kararları hep başkaları tarafından alınmıştır. Kimse bize gelip personel sayısı şuna düşecek adamlarını seç dememiştir.

 İşten atıldığımızda, o güne kadar hep elimizden gelenin en iyisini yapmışızdır. Patronlar bizleri anlamamıştır.

Velhasıl kelam, hayatımızın her aşamasında öyle yapmakla böyle yapmak arasında gidip gelirken sorumluluğu başkalarına atmaktan çekinmeyiz. Her taşın altında komplo ve bizi çekemeyenler vardır ve çevremiz hep işlerimize hayatımıza nazar koyanlarla doludur.

Nazar için kurşun döktürür, kurban keser ama bu plan işe yaramıyorsa alternatif nedir diye düşünmeyiz hiç bir zaman ve kozmik enerjiler ile yıldızların durmudur başımıza gelenlerin sorumlusu.
Tanrılar ile insanlar arasındaki fark Tanrıların ders almayı bilmesidir geçmişte yapılan hatalardan. İnsanlar ise asla hatalarından ders almazlar ve bu yüzden ölümlüdürler aslında

3 yorum:

  1. ve tarih bu yüzden tekerrür eder durur...

    YanıtlaSil
  2. güzel, çok güzel ilerliyor bloğun Tolun. Bak, Osman'da gelmiş... Mutlu oldum sizleri burada da görmekten... Bu arada, ah be güzel abim'de yandaki linklere ekledim burayı... Umarım daha da fazla ziyaretin olur, daha fazla kişiye, kitleye ulaşırsın...Sevgiler hepinize...

    YanıtlaSil